ORGANICZNE PROTEINY SERWATKOWE
whey protein concentrate


Produkt w 100% organiczny. Każdy dodatek - kawa, kakao, wkłady owocowe, pochodzą z upraw kontrolowanych!
Proteiny serwatkowe BioAlpine to bardzo wysokiej jakoÅ›ci koncentrat (WPC) o 80% zawartoÅ›ci biaÅ‚ka, wytwarzany z ekologicznego mleka krowiego, wyłącznie z najczystszych regionów alpejskich Niemiec i Austrii, metodÄ… mikrofiltracji 'cross-flow' (CFM).
Produkt oznaczony jest zielonÄ… etykietÄ… UE Organic (DE-ÖKO-003).
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​




Producent gwarantuje, co potwierdzajÄ… także certyfikaty i badania niezależnych laboratoriów, że koncentrat WPC BioAlpine, który możecie kupić dziÄ™ki naszej wyłącznej dystrybucji NIE ZAWIERA żadnych sztucznych dodatków.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
nie zawiera
-
konserwantów
-
sztucznych barwników
-
sztucznych sÅ‚odzików
-
dodatkucukru
-
antybiotyków
-
hormonów (rBGH/rBST free)
-
soi
-
glutenu
-
GMO

ŹródÅ‚o i metoda przetwarzania.
WPC BioAlpine jest bogaty w wartoÅ›ci odżywcze oraz tzw. makro i mikro-frakcje. Wysokie stężenia zarówno jednych i drugich substancji w caÅ‚ej gamie produktów wyróżniajÄ… je spoÅ›ród wiÄ™kszoÅ›ci, jakie znajdziecie w ofercie innych producentów.
Kluczowa w zachowaniu tak wysokiej jakoÅ›ci biaÅ‚ka serwatkowego jest jakość mleka źródÅ‚owego oraz metoda jego przetwarzania.
DziÄ™ki wypasowi bydÅ‚a na trawie, w doskonaÅ‚ych warunkach ekologicznych Alp austriackich i niemieckich, brakowi sztucznych pasz oraz niestosowaniu wspomagania hormonalnego w hodowli zapewniony jest doskonaÅ‚y materiaÅ‚ źródÅ‚owy, z którego nastÄ™pnie produkowana jest serwatka.
Sam proces produkcji oparty jest na mikro filtracji (cross-flow, CFM), a wiÄ™c metodzie znacznie delikatniejszej i mniej inwazyjnej w porównaniu z taÅ„szymi metodami, takimi jak wymiana jonowa czy obróbka cieplna. Ma to ogromny wpÅ‚yw na zachowanie cennych struktur peptydów serwatkowych i ich wrażliwych bioaktywnych zwiÄ…zków w stanie nienaruszonym tak, by mogÅ‚y sÅ‚użyć odżywieniu Twojego organizmu.
Nie bez znaczenia jest tu także unikanie przez BioAlpine obróbki chemicznej w caÅ‚ym procesie produkcji biaÅ‚ka serwatkowego, co w przypadku produktów o sÅ‚abszej jakoÅ›ci skutkuje caÅ‚kowitÄ… lub częściowÄ… utratÄ… najbardziej wartoÅ›ciowych makro i mikro frakcji.
​
​
Co zawiera
WPC BioAlpine jest cennym źródÅ‚em wszystkich 9 niezbÄ™dnych aminokwasów (EAA), zawiera 23-25% rozgałęzionych aminokwasów Å‚aÅ„cuchowych (BCAA) i 11 nieistotnych aminokwasów (w tym warunkowo-niezbÄ™dnych), co czyni go kompletnym produktem wysoko-biaÅ‚kowym o wskaźniku PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) wynoszÄ…cym 0,99-1,00 (najwyższym spoÅ›ród wszystkich biaÅ‚ek). To sprawia, że organiczne biaÅ‚ko serwatkowe BioAlpine jest doskonaÅ‚ym wyborem dla wszystkich, którzy chcÄ… uzupeÅ‚nić w swojej diecie i stylu życia poziom aminokwasów i wielu innych substancji bioaktywnych:
​
-
sportowców amatorów i zawodowców
-
pracujących nad swoją sylwetką i siłą
-
pracujących i żyjących w ciągłym stresie
-
walczÄ…cych z chorobami i rekonwalescentów
-
pragnących ponieść poziom odporności jesienią i zimą
-
chcących pokonać problemy metaboliczne
-
osób starszych chcÄ…cych utrzymać masÄ™ mięśniowÄ…, opóźnić i zÅ‚agodzić procesy starzenia
-
kobiet przeciwdziałających osteoporozie
-
osób zmagajÄ…cych siÄ™ z zaburzeniami hormonalnymi
-
osób chcÄ…cych poprawić jakość regeneracji i snu
-
mÅ‚odzieży i dzieci jako wsparcie zrównoważonej diety
-
wszystkich, którzy potrzebujÄ… wartoÅ›ci odżywczych i chcÄ… unikać pożywienia wysoko-przetworzonego
-
osób, dla których pochodzenie organiczne pożywienia jest ważne i rozumiejÄ… jego sens oraz wartość
​
​
​
makro i mikro frakcje
Najważniejsze frakcje (bioaktywne składniki białkowe), występujące w ponadprzeciętnych ilościach w produktach BioAlpine i ich ważniejsze właściwości dla zdrowia człowieka, to:
Makro frakcje:
-
Beta-laktoglobulina (β-LG) - GÅ‚ówne biaÅ‚ko serwatkowe (50-60% zawartoÅ›ci), dobry profil aminokwasowy i wysoka zawartość aminokwasów BCAA, cysteiny i metioniny.
-
Alfa-laktoalbumina (α-LA) - Bogate w tryptofan, prekursor serotoniny i melatoniny. Wspiera sen, regulacjÄ™ ukÅ‚adu nerwowego (nastroju), redukcjÄ™ poziomu hormonów stresu oraz pracÄ™ mitochondriów.
-
Albumina surowicy bydlęcej (BSA) - Wspiera funkcje immunologiczne, reguluje pH i ciśnienie krwi
-
Immunoglobuliny (IGs) - Przeciwciała (m.in. IgG, IgA, IgM, IgE) wspierające funkcje odpornościowe - ochrona przed alergiami, bakteriami, wirusami, modulacja mikroflory jelitowej.
Mikro frakcje:
-
Laktoferyna - BiaÅ‚ko regulujÄ…ce metabolizm żelaza, zmniejsza stres oksydacyjny. Posiada wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciach bakteriobójcze, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze.
-
Peptyd proteozy 3 (PP3) - Bioaktywny peptyd o potencjalnych korzyÅ›ciach w immunomodulacji, likwidacji stanów przeciwzapalnych
-
Osteopontyna - Białko zaangażowane w zdrowie kości i funkcje immunologiczne
-
Glikomakropeptyd (GMP) - Może wspierać zdrowie układu trawiennego i uczucie sytości, posiada działanie przecidrobnoustrojowe
-
Laktoperoksydaza - Enzym o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych
-
Lizozym - Enzym przeciwdrobnoustrojowy, rozkÅ‚adajÄ…cy Å›ciany komórkowe bakterii (peptydoglikan) gram-dodatnich i gram ujemnych (LPS). Może wykazywać aktywność przeciwwirusowÄ….
​
​
​
wersje smakowe
unflavoured natural
Smak naturalny
Bez dodatków - czysty, delikatny i kremowy smak biaÅ‚ka serwatkowego
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych
italian hazelnut chocolate
Włoska czekolada z orzechami laskowymi
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, kakao o zmniejszonej zawartości tłuszczu (alkalizowane) (10%)*, naturalny aromat orzecha laskowego (2%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych
​
alpine milk chocolate
Alpejska Mleczna Czekolada
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, kakao o zmniejszonej zawartości tłuszczu (alkalizowane) (10%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych
​
bourbon vanilla
Wanilia Burbon
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, naturalna wanilia Bourbon (2%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych
​
ESPRESSO ROAST
Świeżo-palone Espresso
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, kawa Arabika 100% liofilizowana (5%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych​
wild berries
Owoce Leśne
SkÅ‚adniki: Koncentrat biaÅ‚ka serwatkowego, liofilizowane truskawki (5%), liofilizowane borówki (5%), naturalny aromat mieszanki owoców leÅ›nych (2%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych​
Café mocha
Café mocha
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, liofilizowana kawa Arabika 100% (3%)*, kakao o zmniejszonej zawartości tłuszczu (alkalizowane) (2%)*
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych​
Alphonso mango
Mango Alphonso
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, liofilizowany owoc mango (10%)*, naturalny aromat mango *
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych​
PINACOLADA
Pinacolada - Ananas i Kokos
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego, liofilizowany owoc ananasa (10%)*, naturalny aromat kokosowy (2%) *
* Wszystkie składniki z kontrolowanych upraw ekologicznych​
Producent zastrzega możliwość wprowadzenia nowych i wycofania wczeÅ›niej oferowanych smaków - sprawdź u dostawcy!
Profil odżywczy
(WPC naturalny)
pozostałe informacje żywieniowe
Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.
